UPDATE: Fotbalul sălăjean, în moarte clinică?

După trei etape scurse din actualul sezon al Ligii a III-a de fotbal, echipele sălăjene nu au reuşit să acumuleze niciun punct. FC Zalău, formaţie ce activează de şapte sezoane în al treilea eşalon, are cel mai slab debut de după promovare, pierzând primele trei jocuri. Ultima înfrângere a suferit-o sâmbătă, pe terenul nou-promovatei Fotbal Comuna Recea, unde a pierdut cu un ruşinor 0 – 5.
Nici Luceafărul Bălan nu o duce mai bine, pierzând sâmbătă al treilea joc consecutiv din actualul sezon, 1 – 2 pe teren propriu cu Sănătatea Cluj, formaţie ce a eliminat Bălanul şi din Cupa României.
Cele două formaţii sălăjene ocupă ultimele locuri în Seria a V-a, fiind singurele echipe fără niciun punct acumulat după trei etape.

S-au tăiat ca maioneza

FC Zalău a rezistat doar 45 de minute în faţa unei formaţii nou-promovate din judeţul Maramureş, CS Fotbal Comuna Recea. După o repriză în care Zalăul a pus de puţine ori în pericol poarta adversă, gazdele au reuşit deschiderea scorului în minutul 45, prin Cosmin Ciuntu. Nici nu a început bine repriza secundă că Recea avea deja 2 – 0, prin reuşita lui Dumitru Morar. Zălăuanii au ieşit mai mult la atac după primirea celui de-al doilea gol, dar cei care au înscris au fost tot jucătorii gazdă, în minutul 79, prin Ovidiu Taraczkozi. Zalăul era în corzi, iar jucătorii aşteptau parcă finalul de partidă, pentru a scăpa cât mai repede dintr-o situaţie mai mult decât penibilă pentru o echipă cu ştate vechi în Liga a III-a.
Gazdele au mai înscris de două ori până la final, în minutele 90 şi 90+2, ambele goluri fiind marcate de Adrian Sabadâş.
În etapa viitoare, programată la finalul săptămânii, FC Zalău va primi vizita formaţiei Unirea Jucu.
FC Zalău: Cristian Man – Gabriel Burcă, Flavius Dumbrăvean, Tonko Robert, Liviu Cheţan, Angelo Simion, Raul Stanciu (min. 83, Ibrahim Jammilu), Daniel Supuran (min. 70, Alexandru Neagotă), Dummene Best Tegbo, Cristian Tăbârţă şi Alexandru Pop. Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)

Sănătatea Cluj, sperietoarea Bălanului

Luceafărul Bălan nu a reuşit să-şi ia revanşa sâmbătă în faţa echipei care a eliminat-o din Cupa României – Sănătatea Cluj, pierzând cu scorul de 1 – 2 duelul de pe teren propriu.
Ambele echipe şi-au trecut în cont câteva ocazii importante în prima parte, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. La scurt timp după revenirea de la vestiare, oaspeţii au deschis scorul prin Andrei Ceaca, fostul atacant al echipei FC Zalău, după o fază pe contraatac. Acelaşi Ceaca putea duce scorul la 2 – 0 în minutul 59, dar a ratat din situaţie de „unu la unu” cu portarul Bălanului.
Scorul a devenit 0 – 2 în minutul 62, fostul jucător de Liga I, Florin Dan, învingândul pe portarul Marius Groza cu un şut de la aproximativ 20 de metri.
Bălanul a jucat totul pe cartea atacului în ultimele minute, în speranţa obţinerii unei remize, dar până la final a reuşit să înscrie o singură dată. Alex Turcu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, centralul a indicat punctul cu var, iar căpitanul Mihai Bode a transformat lovitura de pedeapsă, stabilind scorul final.
În etapa viitoare, Luceafărul Bălan va evolua pe terenul formaţiei CS Iernut.
Luceafărul Bălan: Marius Groza – Răzvan Criste (min. 72, Ciprian Nagy), Cătălin Anghel, Flaviu Bărnuţiu, Vlad Negrean, Maior Istvan (min. 55, Bogdan Ciaca), Gabriel Ţiriac (min. 62, Marius Haiduc), Alex Turcu, Flaviu Porumb, Mihai Bode, Gabriel Buda (min. 81, Vlad Lazăr). Antrenori: Marius Paşca (principal) şi Marius Muntean (secund)

Leave a Comment